بررسی آسیب های اجتماعی "علت پرخاشگری دانش آموزان"
شناخت آسیب های اجتماعی ( پرخاشگری )
امروزه بسیاری از خانواده ها از خشونت و پرخاشگری فرزندان خود شکایت می کنند .آنان تمایل دارند که علت این رفتار ها را بدانند و راههای پیشگیری و اصلاح رفتار در این زمینه به کار گیرند . ما در این تحقیق تمایل داریم که به تعریف پرخاشگری و همچنین راهکار هایی که بشود تغییراتی را در رفتار کودک به وجود آورد را پیدا کنیم برای کنترل این خشم که مشکلات متعددی را در زندگی آینده فرزندان ایجاد می کند راه و روش مناسبی را بیابیم .
در ابتدا ما به تعریف پرخاشگری می پردازیم . پرخاشگری یک نوع رفتاری است که از خشم و عصبانیت نشأت می گیرد . پرخاشگری می تواند خصمانه باشد یعنی رفتاری که به منظور صدمه و آزار رساندن به دیگری یا دیگران ابراز می شود و هدف آن صرفاً آزار رساندن است . مثلاً فردی فرد دیگررا می زند و یا در مدارس دیده می شود که زنگ های تفریح زمانی برای در گیری برخی دانش آموزان است پرخاشگری دیگر به صورت وسیله ای می باشد که فرد به وسیله آن خواستار بدست آوردن هدفی است و ابداً قصد حمله به دیگران یا آزار و اذیت آنان را ندارد . البته در این میان ممکن است لطمه ای نیز به کسی وارد شود . مثلاً کودکی بزهکارکیف خانمی را می رباید تا بدین وسیله مورد تشویق یا تأیید همسالانش قرار گیرد .
گاهی ممکن است پرخاشگری جنبه انتقام گیری نیز داشته باشد . یعنی کسی که مورد اذیت و آزار قرار گیرد و نتوانسته خشم خود را ابراز کند . اکنون با پرخاشگری به کاهش اضطراب خود می پردازد . در این جا پرخاشگری وسیله ای است که او با توسل به آن می خواهد به هدف خود یعنی کاهش اضطراب دست یابد .
جهت پرخاشگری ممکن است درونی یا بیرونی باشد . چنانچه جهت پرخاشگری به طرف درون باشد فرد خشم را بدرون خود می افکند و دچار خشم فرو خورده می شود . پیامد چنین عملی می تواند افسردگی نیز باشد . افراد افسرده در واقع از دست خودشان عصبی هستند .
خشم درونی :عصبانیت و نا رضایتی از خود به وجود می آورد .
خشم بیرونی :کودک ممکن است خشم را به صورت رفتار هایی از قبیل فریاد کشیدن ، پا به زمین کوبیدن یا پرتاب کردن اشیاء بروز کند .
در هر صورت تمام والدین که با این مشکلات یعنی پرخاشگری کودک خود مواجه هستند سعی بر این دارند که بتوانند از راه و روشی این رفتار های کودک خود را کنترل کرده و بتوانند از لحاظ روحی فرزندانی با رفتارهای خوب یا حداقل طبیعی داشته باشند .البته نمی توان منکر تأثیر رسانه ها خصوصاً تلویزیون در عصر حاضر شد که چه تأثیرات بدی در رفتار کودکان خصوصاً خشونت به وسیله تصاویر جذاب خود شده است .
ولی در هر صورت خشونت در جامعه به صورت بیرونی آن تأثیرات بدی دارد که اطرافیان با مشاهده رفتار خشمگین کودک دستپاچه شده در صدد بر آوردن نیاز او هستند هر چند این روش راه مناسبی نخواهد بود . ما باید بررسی کنیم و ببینیم چه روش مناسبی کودکانمان در آن شرایط ایجاد شده می باشند و راهکار ی مناسب برای بر خورد با کودک خود پیدا کنیم که هم رفتار خشن نباشد و هم تأثیر مثیت روی کار او داشته باشند .
علت خشونت و پرخاشگری :
در پیدا کردن علت خشونت در افراد عوامل بسیار متنوعی دخیل می باشد . زیرا تمام چیزها و مواردی که در اطراف وجود دارد در اخلاق و رفتار او تأثیر به سزایی دارد . بنابراین ممکن است دلایل بسیاری دست به دست هم دهند و فردرا با رفتار خشونت آمیزی در گیر کنند می توان به صورت خلاصه چندین عامل را جزء دلایل خشونت قرار دهیم .
افراد ناکام و پرخاشگر می شوند : ناکامی یکی از مسائلی است که به پرخاشگری می انجامد وقتی شخصی به هدف خود دست نیابد ناکام شود یکی از رفتار هایی که از او سر می زند پرخاشگری است .